fbpx

Videoredigering

Hvorfor er det så vigtigt?
Videoredigering er den proces, hvor råmateriale behandles og gøres klar. Under redigeringen fraklippes uønsket materiale, mens det tilbageværende sammensættes i den ønskede rækkefølge.

Videoredigering er en vigtig del af processen i en videoproduktion. Det er her alle optagelser bliver til byggeklodser, som skal blive kernen i den endelige video. Videoredigering er essentiel for enhver videoproduktion. Det er i videoredigeringen der bestemmer tempo, flow, sættes budskab og framer budskabet.

Programmer
Videoredigering kan udføres af både professionelle og amatører, og der findes forskellige programmer, der er egnet til de forskellige niveauer.

Nogle af de forskellige programmer er:

  • Adobe Premiere Pro
  • Sony Vegas Pro
  • Final Cut Pro
  • Windows Movie Maker

Arbejdet bag en videoredigering kræver teknisk udstyr, teoretisk viden og praktiske metoder til at gøre processen strømlinet, effektiv og kreativ. Der er flere vigtige ting, der spiller en rolle, i videoredigering.

Essens
Videoredigering handler om at finde ind til selve essensen.

Rytme
Klipperytme er alfa omega for et god resultat i videoredigering.

Udtryk
Der klippes mellem forskellige kameravinkler, lægges speak, logo og musik på og derved skabes et sammenhængende og professionelt udtryk.

God videoredigering
En god videoredigering fanger seernes opmærksomhed og har et godt flow.

Netop flowet kan være noget af det sværeste at skabe, hvis ikke man er vant til redigering. Derfor kan det være en god idé med professionel hjælp til netop denne del.

En video skal have en spændende start, der fanger seeren indenfor de første 5 sekunder og skal have undertekster der fanger seeren, selvom der ikke er lyd på. En god start kan altså være afgørende.

Colorgrading
Colorgrading betyder meget for oplevelsen af en video. Der er stor forskel på atmosfæren alt efter, om billeder f.eks. har et køligt blåligt eller varmt gyldent look. Hvis filminstruktøren vil have os til at opleve en scene som harmonisk, kan colorgrading med en varmt farve forstærke følelsen. Omvendt kan en kold farve underbygge stemningen i en mere trist og dyster situation.