fbpx

Investor relations

Størstedelen af større virksomheder har i dag investors til takke for, ikke bare at få virksomheden op at stå, men også for deres efterfølgende succes. Desuden kan en god kommunikation til aktiemarkedet, have en betydelig effekt på virksomhedens aktiekurs, hvis virksomheden er børsnoteret. Derfor kan investor relations have en væsentlig betydning for virksomhedens ry og af den grund, også dens værdi på aktiemarkedet. Det er derfor vigtigt for en virksomhed, at de kommunikerer effektivt og ærligt med deres investor.

Hvad er investor relations?
Investor relations, tit forkortet IR, omhandler pleje af relationerne til virksomhedens investorer og deres rådgivere. Grundlæggende er investor relations markedsføring af virksomhedens aktie over for kapitalmarkedet og at hjælpe kapitalmarkedet med at forstå potentialet i virksomheden.
Investor relations skal derfor være tæt knyttet til virksomhedens økonomiafdeling og direktion.
Det som kendetegner investor relations allerbedst er deres hovedrolle som den der kommunikere med aktørerne på den del af kapitalmarkedet, der udgør markedet for information.

Hvad laver folk der arbejder med investor relations?
Man kan se investor relations, som en slags gatekeeper i forhold til den information der skal ud på kapitalmarkedet. Det er derfor vigtigt at man i en sådan stilling, har styr på, hvilke informationer som offentliggøres og hvornår. Derfor er man især en central informationskanal for fondsbørsmeddelelserne.
Men hvilke praktiske opgaver ligger helt konkret ind under investor relations? Det er bl.a. opgaver som følgende:

  • Koordinere aktionærmøder og pressekonferencer
  • Frigive finansielle oplysninger til investorerne
  • Offentliggøre kvartals- og årsrapporter
  • Håndtering af eventuelle kriser, der kan opstå som følge af finansielle offentliggørelser
  • kvartals- og årsrapporter
  • Afholde investormøder

Krav til investor relations
En af de allervigtigste opgaver inden for investor relations i Danmark er, at de i overensstemmelse med oplysningsforpligtelserne sikre lige adgang til rettidige og fyldestgørende information, for alle markedsdeltagere. Dette skal forhindre misbrug af intern viden til kursmanipulation for virksomheder, der er børsnoteret. En del af oplysningsforpligtelserne er, at alle børsnoterede virksomheder sikre, at alt væsentlig information bliver offentliggjort til alle markedsaktører samtidig. Det er her en investor relations medarbejder spiller ind.

Sociale medier og investor relations (hvordan kan disse to ting hænge sammen)
Som nævnt tidligere handler investor relations hovedsageligt om kommunikation mellem virksomheds aktørerne på kapitalmarkedet, og her kan sociale medier være behjælpelige. På sociale medier kan virksomheder nå en bred vifte af investorer og kunder, de før i tiden ikke ville være i stand til at nå. Dette gør dog også, at virksomheder virkelig skal tænke over hvad de lægger op på deres sociale medier.
Derudover giver sociale medier mulighed for at svare på markedets udvikling i realtid. Det er dog vigtigt, at virksomheder stadig overholder diverse regler om oplysningsforpligtelser og krav på fortrolighed, og ikke bare smider disse oplysninger ud på sociale medier.

Har du brug for hjælpe til din virksomheds sociale medier?
Så kontakt os:
Mail: marie@homeymedia.dk
Telefon: +45 53 50 46 40

Husk at du altid er velkommen til at følge med i vores hverdag på Instagram