fbpx

Videoproduktion til SoMe

3 gode råd

pt. 1

Maj Roslyng, Content Creator

13/01/2023

Skil dig ud fra mængden

Okay, let’s face it – det vrimler med videoindhold på nettet, og det kan derfor godt være svært at skille sig ud fra mængden. Det handler ikke nødvendigvis om at opfinde den dybe tallerken men om at producere relationsskabende indhold, der når ud gennem skærmen og rammer ind målgruppens bevidsthed. Men hvorfor er det overhovedet, at videoproduktion er så relevant?

Videoformatet kan noget helt særligt og performer ofte bedre end billeder, der skal suppleres af en tekst for at skabe mening og sammenhæng. Med video som kommunikationskanal kan du derfor kommunikere bredere og skabe mere autenticitet. Video er også et super effektivt format, når det handler om markedsføring og generel formidling, og formatet egner sig både til sociale medier og hjemmesider.Uanset om du er nybegynder eller allerede har dyppet dine tæer i det store hav af videoproduktion, så kommer der her tre råd, som du kan have i mente, når du arbejder med videoindhold. Disse er baseret på vores egne erfaringer fra over 1000 timers produceret videoindhold.

1. Udnyt videoformatets styrker:
Når du skal sælge et produkt, er videoformatet rigtig godt til at vise, hvem der står bag og på den måde skabe en mere nærværende relation til dine kunder. Derfor er det your time to shine! I en salgssituation er det nemlig ofte mennesker, vi identificerer os med – ikke ting.

2. Du behøver ikke købe dig fattig i udstyr, men det kan være en fordel:
Jo bedre kvaliteten er i dine videoer, jo mere professionel vil du også fremstå. Men det betyder ikke, at du skal ud og investere i det nyeste udstyr. Det handler om at udnytte de ressourcer, man har tilgængelig, og i dag kan man komme ret langt med en smartphone – især fordi autenticitet bliver mere og mere værdsat af forbrugere. Det vigtigste er, at du fanger modtagers opmærksomhed og giver dem en oplevelse.

3. Kend din målgruppe:
Det er en rigtig god idé at have en mission med din videoer – hvad er det for et budskab, du gerne vil udsende? Du bør også være opmærksom på at indrette din video efter, hvor og hvordan den skal ses af målgruppen. Det er nemlig din chance for at forene dit brand og din målgruppe.Jeg håber, du er blevet inspireret og har mod på at give videoproduktion et skud. Og husk: det er ikke så svært, når man først får det lært. God fornøjelse.

 

Læs vores pt. 2 og få 3 råd mere

Læs mere om videoproduktion hos Homey Media